Za BAJKovito Sarajevo – GIRO DI SARAJEVO 2017

U nedelju 10. septembra sa početkom u 17 časova će biti održan jubilarni, Deseti Giro di Sarajevo.

Tradicionalna biciklistička vožnja ulicama Sarajeva koja nosi naziv Giro di Saajevo, od samog početka 2008. godine nosi poruku da glavni grad Bosne i Hercegovine može, zaslužuje i mora ulagati više u biciklističku infrastrukturu. Danas nakon deset godina vidimo rezultate, biciklističke staze kroz grad Sarajevo, ali i brojne bicikliste koji su danas ukras grada.

Prvi Giro je imao jedva 200 biciklista a nosio je parolu: ‘Hoćemo staze, svoje staze’. Danas je ta parola evoluirala u nešto mnogo više od samih staza, pa danas kažemo ‘Za BAJKovito Sarajevo’.

Mi idemo, a Vi nam se pridružite.

Kako javljaju organizatori ruta nam ostaje potpuno ista – krećemo tačno u 17 sati ispred osnovne škole Skender Kulenović na Dobrinji, idemo do glavne ulice i zajedno sa tramvajem tricom idemo krug oko Vijećnice, pa na Marijin Dvoru motamo prema Vilsonovom šetalištu, sve do bine između dva muzeja. Eh, tu nas čeka iznenađenje. Potpuno nova pozornica, posebno pripremljena za Giro jubilej, obilje hrane i pića i sjajni pokloni! Pored toga, ima i posebno, veliko iznenađenje: koncert uživo by …?

Kao što je to bilo do sada, i kao što će uvijek biti, na Giru se učestvuje potpuno besplatno, samo iz sigurnosnih razloga potrebno je imati više od 12 godina. Djeci ispod 12 godina starosti učešće nije dozvoljeno.

Bitno je reći još da redari imaju pravo, na zahtjev i uz asistenciju pripadnika MUP-a isključiti učesnike koji usporavaju kolonu, te djecu ili roditelje koji ne budu poštovali pomenuta pravila.

Na startu nas čeka čeka boca vode, jedinstveni broj i poseban poklon glavnog sponzora i najvećeg partnera, kompanije Coca-Cola. Boca Coca-Cole čeka i na cilju, uz sendviče koje obezbjeđuje Only One Catering i proteinski napitak Dukat Fit.

Na cilju će se moći posjetiti i posebne prezentacije koje organizuju kompanija Porsche Sarajevo i Sberbank BH, kao i M-BIKE SHOP-a, koji je obezbijedio i vrijedne poklone.

Coca Cola Hellenic i ove godine najsretnijim biciklistima poklanja zaista sjajne poklone: bicikla renomiranog njemačkog brenda CUBE, te biciklističke kacige! A Nextbike BiH svim svojim korisnicima poklanja besplatan najam tokom cijelog dana.

Pa dođite!

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme - magazin novog vremena, vremena koje tek dolazi...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *