USPJEŠNA SRPSKA: Dvije ponude gradskoj vlasti Bijeljine (VIDEO)

“Na današnjoj pres-konferenciji smo jasno rekli da je stečaj neprihvatljiv. Banja može da stane na noge, ako se hoće. Iznijeli smo prijedloge, podržaćemo bolje. Gradska vlast svojim ignorisanjem samo pokazuje svoje namjere.” – jasno i glasno poručuju iz Pokreta Uspješna Srpska.

Predsjednik Pokreta uspješna Srpska Zlatko Maksimović ponudio je gradskoj vlasti Bijeljine dva rješenja za spas Banje Dvorovi od uništenja i poručio da dobar domaćin ne prodaje zemlju i imanje, nego ga njeguje i ubire plodove dobrog rada.

On je odbacio eventualnu odluku o stečaju Banje kao najgoru moguću u mandatu gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i izrazio sumnju da bi to moglo biti urađeno samo zbog zadovoljenja ličnih interesa gradske vlasti i njima bliskih tajkuna.

Maksimović je na konferenciji za novinare u sjedištu stranke u Bijeljini rekao da se Banja Dvorovi mora sačuvati i nosilac tih aktivnosti mora biti Grad Bijeljina, uz podršku gradske vlasti i opozicije.

Maksimović je naveo da ovo rješenje predviđa stavljanje Banje u vrh liste prioriteta kapitalnih investicija u Bijeljini i ulaganje minimum milion maraka u narednih godinu i po dana u rekonstrukciju i unapređenje objekata, a svake naredne godine uvećanje tih kapitalnih ulaganja prema planu i potrebama.

On kaže da bi se Grad obavezao da sa Poreskom upravom napravi plan refinansiranja duga i na sebe preuzme ovu obavezu, koju bi Banja nadoknadila kada bude ostvarivala profit.

Gradska uprava bi sa radnicima dogovorila način isplate zaostalih plata, a na čelo Banje imenovali bi se ljudi iz struke, politički neopterećeni, koji će ovu ustanovu moći da izvedu na tržište.

“Usvajanjem i sprovođenjem ovog rješenja Banja Dvorovi za tri godine može početi ostvarivati prihod, a već za pet će prerasti u jedan od vodećih turističkih kompleksa u Srpskoj”, tvrdi Maksimović, koji je proteklih decenija nagrađivan kao uspješan menadžer u zdravstvu.

On je najavio da će ovaj prijedlog Pokret uspješna Srpska iznijeti na tematskoj sjednici Skupštine grada Bijeljina o Banji Dvorovi, ako je bude, ili na narednom redovnom zasjedanju gradskog parlamenta.

“Ukoliko ova gradska vlast to ne želi i ne umije da Banju Dvorovi izvuče iz krize, Pokret uspješna Srpska spreman je da preuzme odgovornost i predloži eksperte koji bi preuzeli rukovođenje Banjom i u naredna dva mjeseca sagledali stanje i precizno iznijeli rješenja i rokove”, najavio je Maksimović.

Prema njegovim riječima, ovo drugo ponuđeno rješenje podrazumijeva i da bi eksperti svojom privatnom imovinom garantovali da će nakon njih u Banji biti bolje, umjesto pustoši koju sada za sobom ostavljaju nestručna i neodgovorna rukovodstva gradskih preduzeća i ustanova.

Прес Покрета успјешна Српска – Бања Дворови

Данашња прес конференција поводом Бање Дворови. Стечај је неприхватљив. Бања може да стане на ноге, ако се хоће. Изнијели смо приједлоге, подржаћемо боље. Градска власт својим игнорисањем само показује праве намјере

Posted by Zlatko Maksimović on Thursday, October 19, 2017

Izvor: ntvarena.com, facebook.com

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme - magazin novog vremena, vremena koje tek dolazi...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *