SJENICA: Radoje Šekularac oslobođen optužbe za brutalno prebijanje dječaka sa posebnim potrebama

-Kako nezvanično saznajemo, jučer je u osnovnom sudu u Sjenici nakon suđenja, Radoje Šekularac pušten na slobodu zbog navodnog nedostatka dokaza za krivično djelo prebijanje i zlostavljanje djeteta sa posebnim potrebama sa nanošenjem teških tjelesnih povreda.

U sudnici je bilo troje svjedoka, od kojih su svo troje bili njihovi  zajednički komšije, a pri tom su jednoglasno posvjedočili u korist okrivljenog potkrijepljujući to izjavom da ‘ništa nisu vidjeli.’

Kako saznajemo, svjedoci su bili :  Fadil Džigal – Hrčak , Enver Selimović (policajac u penziji) i Mejra Karišik (75 godina).

Da podsjetimo, Radoje Šekularac (37) je prebio Bošnjačkog dječaka O.M. (11), prije nešto duže od mjesec dana.Razlog je bio taj što je dječak krenuo da uzme loptu kojom se igrao na obližnjem terenu za djecu. Tada je igrom slučaja, lopta dotakla Šekularčev kamion nakon čega je premlatio nesretnog dječaka. Dječak je zatimhitno prevezen u novopazarsku bolnicu gdje su mu ljekari konstatovali teške tjelesne povrede i pružili potrebnu pomoć.

Nakon pisanja sandžačkih portala, Šekularcu je određen pritvor od 30 dana do suđenja i prikupljanja potrebnih dokaza za krivično djelo koje je počinio.

 

 

 

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme - magazin novog vremena, vremena koje tek dolazi...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *