Sent Luis – raj za ubice

Sent Luis je najopasnije mjesto za život u SAD. Kriminal “cvjeta”, grad je pun rasnih tenzija, stopa ubistava je velika, a policija je uglavnom nemoćna.

Sent Luis, u saveznoj državi Misuri, ima nešto više od 300.000 stanovnika. Grad je već godinama pogođen “epidemijom” nasilja, izrazito visokom stopom ubistava, rasnim tenzijama, nezaposlenošću i drugim društvenim problemima. Zbog toga, mnogi ga nazivaju najlošijim gradom za život u SAD, navode analitički portali.

Tokom “crne” 2015. godine, u Sent Luisu ubijeno je 188 osoba. Skoro sve su upucane iz vatrenog oružja. Gradska stopa ubistava iznosi 59,6 odsto ubijenih na 100.000 stanovnika, što je tri puta više od Čikaga, koji je, takođe, centar nasilja. Stopa ubistava u Sent Luisu, procentualno, prema broju stanovnika, 15 puta je veća nego u Njujorku.

Na kraju 2015. godine policija je riješila samo jedan od tri slučaja ubistava. Stanje ni sada nije bolje. Prema istraživanju FBI-ja, u gradu je počinjeno 1.817 nasilnih kriminalnih radnji na 100.000 stanovnika. Osim 188 ubistava dogodile su se i 5.762 druge kriminalne radnje.

Još od 2004, pa sve do početka 2006. godine, stopa kriminala porasla je za 20 procenata, navode portali.

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme - magazin novog vremena, vremena koje tek dolazi...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *