Pretukao pilota koji je bombardovao Srbiju

Rade Stančić iz Loznice juče ujutru je u Cirihu pretukao engleskog pilota u kafiću “Hilt”, jer ga je čuo kako za susjednim stolom s ponosom priča da je bombardovao Srbiju 1999. godine.

Nakon što ga je dobro naučio pameti, Stančić mu je rekao: “Od sada kad god se pogledaš u ogledalo, sjetićeš se Srba koje si ubijao!”. Ubrzo nakon toga, Stančić je napustio Švajcarsku.

Rade je sa prijateljem sjedio za stolom i razgovarao. Englez je za susiednim stolom bio sa jednim lokalnim političarem, a u jednom trenutku mu je rekao da je bio vojni pilot i kako je sa ponosom pričao da je bombardovao “je*ene Srbe”. U tom trenutku Rade i njegov drugar su prestali da pričaju, jer mu se učinilo da Englez pored njega pominje Srbe i 1999. godinu. Zatim je Stančić ustao i krenuo ka Englezu i njegovom prijatelju.

Prvo mu se lijepo i ljubazno obratio. Izvinio se i rekao da je slučajno čuo priču o bombardovanju Srbije. Kada je Englez potvrdio, Rade mu je rekao da će dobro zapamtiti Srbe. Počeo je da ga udara šakama, a zatim je zgrabio staklenu posudu za šećer, pa je i njom udario Britanca. Bivši pilot je bio sav krvav, a njegov prijatelj je prizor gledao u šoku – kaže očevidac.

Avijatičar NATO pakta je, prema njegovim riječima, zapomagao i urlao od bolova, ali niko u kafiću nije smio da se umješa u tuču.

Tad mu je Rade rekao: “Kad god se budeš pogledao u ogledalo, sjetićeš se svih Srba i nedužne djece koju si pobio” – navodi sagovornik.

Nakon toga Stančić je izašao iz kafića i pobjegao. Odmah potom je napustio Švajcarsku. Englez je sa brojnim podlivima i ranama završio u bolnici.

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme - magazin novog vremena, vremena koje tek dolazi...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *