SARAJEVO:Novi master studij u saradnji sa Microsoft-om

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (EFSA) predstavljen je novi master studij „Menadžment i informacioni sistemi“ koji je kreiran u saradnji Ekonomskog fakulteta sa kompanijom Microsoft BiH.

Program „Menadžment i informacioni sistemi“ će ponuditi nove, inovativne mogućnosti za učenje i koristiće Microsoft tehnologije oslanjajući se na praktična iskustva certificiranih Microsoft trenera. Uvođenjem tehnologije u obrazovni sistem unaprijediće se znanja mladih ljudi koji će usavršiti svoje vještine, steći određeno iskustvo i biti konkurentniji na tržištu rada.

– Kombinacija ekonomista i informatičara koji poznaju informatičke alate, programske jezike i mogu na tom polju da budu konkurenti, zapravo je najbolja, dobitna kombinacija – izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Kemal Kozarić, dodajući da realizacija novog nastavnog studija počinje od iduće akademske godine.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj je rekao da ovakvi studijski programi ne poznaju barijere, te izrazio uvjerenje da će privući strane studente, doprinijeti vidljivosti i otvorenosti sarajevskog Univerziteta, te ponuditi kvalitetne stručnjake oslonjene na Microsoft tehnologije.

Direktor Microsoft BiH Omar Krivošija i šef Katedre i rukovodilac master studija za Menadžment i informacione sisteme Zlatko Lagumdžija potpisali su Memorandum o razumijevanju i ozvaničili ovu saradnju.

Lagumdžija je reao da živimo u svijetu čiju budućnost oblikuju sve savršenije tehnologije i ubrzano generisanje znanja. Ovaj master program, nastao u saradnji akademske zajednice i vodeće svjetske kompanije, kako je dodao, prilika je za sve one koji žele da budu u korak sa vremenom i spremni da odgovore novim izazovima.

Kako je rezao Krivošija, transformacija obrazovanja, kojom bi se odgovorilo na potrebe tržišta rada, kao i izazovi globalnog i digitalnog svijeta zahtjevaju promjenu odnosa između učenja i podučavanja.

– Obrazovni programi moraju omogućiti izgradnju znanja i pristup informacijama iz različitih izvora i istovremeno omogućiti pristup tehnologijama – dodao je Krivošija.

Svečanoj promociji i potpisivanju Memoranduma o razumijevanju prisustvovali su, među ostalim, i dekani Prirodno-matematičkog i Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme - magazin novog vremena, vremena koje tek dolazi...

2 thoughts on “SARAJEVO:Novi master studij u saradnji sa Microsoft-om

 • Maj 9, 2017 at 10:22 am
  Permalink

  Hajd nešto i pametno da bude i kod nas

  Reply
 • August 9, 2017 at 4:35 am
  Permalink

  Ⅴery energеtic bⅼog, I loνed that bit. Ԝill there be a part 2?

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *