Na Trebeviću pronađeni posmrtni ostaci dva tijela

Na lokalitetu Zlatišta na Trebeviću, provodi se ekshumacija koju po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, koordinira istražilac Tužilaštva BiH.

Tokom potrage u prethodna dva dana, pronađeni su skoro kompletni posmrtni ostaci dvije osobe.

Aktivnosti su pokrenute na temelju anonimne dojave i saznanja da bi se na navedenom lokalitetu, mogli nalaziti posmrtni ostaci žrtava iz proteklog rata.

Pronađeni posmrtni ostaci bit će izmješteni radi dalje sudsko-medicinske obrade i utvrđivanja identiteta žrtava putem analize DNK uzorka.

Posmrtni ostaci pronađeni su blizu površine tla, a s obzirom da se radi o širem lokalitetu, potraga za posmrtnim ostacima se nastavlja.

Eksuhmaciju i rad ovlaštenih službenih osoba koordinira istražilac Tužilaštva BiH, a na mjestu ekshumacije prisutni su predstavnici ICMP, Instituta za nestale osobe, ljekar specijalista sudske medicine, a lokaciju osiguravaju policijski radnici MUP-a RS iz Istočnog Novog Sarajeva.

Tužilaštvo BiH i uposlenici Tužilaštva, gotovo svakodnevno učestvuju u aktivnostima potraga za posmrtnim ostacima i ekshumacija žrtava ratnih zločina širom BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme - magazin novog vremena, vremena koje tek dolazi...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *