MASAKR U SRBIJI: Kalašnjikovim izrešetao goste kafića, petoro ubijeno, 22 ranjenih!

Ljubomorni muž kalašnjikovom ubio suprugu i još četiri osobe, a 22 ranio u kafiću u Žitištu. Četiri osobe zadobile teške povrede. Među ranjenima najmanje troje maloljetnika. Ubica uhapšen


U masakru koji se dogodio noćas oko 01,40 časova u Žitištu, dvadesetak kilometara od Zrenjanina, gdje se održavala tradicionalna zabavna manifestacija „Pile fest“, ubijeno je petoro ljudi, a 22 je ranjeno.

Kako je saopštio MUP, Z.S. (38) iz Žitišta ušao je u kafić „Makijato“ u centru mjesta i ispalio više hitaca iz automatskog oružja. Tom prilikom ubio je suprugu i još jednu žensku osobu, nakon čega je nastavio da puca po građanima koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću.

Trezvenošću jednog od gostiju koji je počiniocu izmakao kalašnjikov i prekinuo dalje pucanje, izbjegnuta je još veća tragedija.

Od zadobijenih rana troje gostiju kafića je preminulo u zrenjaninskoj bolnici.

Policija je nedaleko od mjesta zločina uhapsila Z.S., uviđaj je u toku, a Žitište je posjetio i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

U zrenjaninskom Urgentnom centru nalaze se ranjene osobe, kojima ljekari pružaju pomoć.

U toku noći obavljeno je sedam operacija i svih sedmoro operisanih je u teškom stanju.

Petoro povrijeđenih upućeno je u Klinički centar Vojvodine, jedna osoba na Grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici, dok je jedna osoba prebačena na Odjeljenje neurohirurgije Kliničkog centra Srbije.

Poslije ukazane ljekarske pomoći, šest osoba je pušteno na kućno liječenje.

Mitar Vučurević, predsjednik opštine Žitište, zakazao je hitnu sjednicu Skupštine opštine. On je izrazio žalost zbog krvavog pira koji je šokirao ovu mirnu varošicu i cijelu Srbiju. Pretpostavlja se da je uzrok porodična svađa.

TRODNEVNA ŽALOST OD NEDJELjE U SREDNjEBANATSKOM OKRUGU

Predsjednik opštine Žitište Mitar Vučurević izjavio je da će u u Srednjobanatskom okrugu od nedjelje, 3. jula, biti proglašena trodnevna žalost zbog tragedije koja se dogodila u toj opštini u kojoj je poginulo pet osoba.

Kako je navela Radio-televizija Vojvodine (RTV), ta odluka je donijeta jutros na vanrednoj sjednici skupštine opštine kojoj su pored rukovodstva opštine prisustovali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, načelnik Srednjobanatskog okruga Dušan Šijan i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Predsjednik opštine Vučurević je za RTV naveo da lokalne vlasti i dalje čekaju “ishod krvavog pira” koji je vjerovatno proistjekao iz neke porodične svađe ili nesporazuma.

Doktor Miodrag Damjanov iz Urgentnog centra zrenjaninske bolnice izjavio je za RTV da je u tu medicinsku ustanovu primljeno 23 žrtve napada u Žitištu.

Direktorka zrenjaninske bolnice Gordana Kozlovački izjavila je da je šestoro pacijenata srednje i lakše povrijeđeno, a ostali su zadobili teže povrede. Tokom noći urađeno je i sedam operacija.

(novosti.rs)

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme - magazin novog vremena, vremena koje tek dolazi...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *