Kreiranje Android aplikacija je zanimanje budućnosti

Najveći „krivci” za veliku popularizaciju pametnih mobilnih telefona su brojne aplikacije koje unapređuju naše uređaje i omogućavaju nam da se zabavljamo, komuniciramo, radimo u pokretu i još mnogo toga.

Android operativni sistem pokreće čak 70% mobilnih uređaja, što je uticalo na to da broj poslova za Android programere u poslednje dve godine dvostruko poraste, a kreiranje aplikacija za ovu platformu postane jedan od najbržih načina za odličnu zaradu. Dovoljno je da se samo dan ili dva zadržite na vrhu liste popularnih aplikacija, pa da se vaš račun uveća za velike sume novca. Setite se jednostavne igrice Flappy Bird ili aplikacije Talking Tom.

Kreiranjem aplikacija mogu da se bave svi

Ako vam se prilikom korišćenja aplikacija često javljaju ideje koje bi dodatno razvile njihove funkcije, onda imate dobre predispozicije da jednog dana postanete Android developer.

Kreiranje aplikacije na prvi pogled deluje kao posao koji mogu da rade samo veoma nadarene osobe, međutim već posle godinu dana učenja po adekvatnom programu za Android developere možete usvojiti programerske veštine koje će vam omogućiti da se bavite ovim popularnim zanimanjem. Za realizaciju vaših ideja potrebno je samo da steknete kvalitetno znanje, i da posedujete kompjuter sa operativnim sistemom Windows, Linux ili Mac, i pored toga pratite aktuelne trendove iz ove oblasti.

Obrazovani stručnjaci nikad nisu bez posla

Android je trenutno ubedljivo najzastupljenija mobilna platforma na svetu, a predviđanja stručnjaka pokazuju da će njihova popularnost dostići još veći rast u godinama koje dolaze. Masovna upotreba aplikacija doprinela je da danas na tržištu ima slobodnih radnih mesta za Android programere više nego školovanih kadrova koji su obučeni za bavljenje ovim poslom.

tryt
Upravo zbog ovakvih podataka ulaganje u obrazovanje iz ove oblasti posmatra se kao trenutno najbolja investicija u budućnost. Kada jednom ovladate programskim jezikom Java u razvojnom okruženju Android Studio i alatima koji se koriste u izradi i distribuciji aplikacija, do kraja života nećete morati da brinete za posao.

 

Odlična zarada se podrazumeva

Osim što ćete brzo uspeti da pronađete posao, programerske veštine omogućiće vam i priliku za odličnu zaradu bilo da radite u nekoj kompaniji, gde se plate kreću i preko 1000 evra mesečno, ili kreirate i plasirate aplikacije samostalno.

Ukoliko imate odlične ideje i odlučite se da ih spovedete u delo, vaša aplikacija postavljena na Google Play Store-u može vam doneti pravo bogatstvo. Aplikacije koje korisnici mogu da preuzmu besplatno, autorima donose zaradu od svakog pojedinačnog klika na oglas. Sa druge strane, cena aplikacija koje se naplaćuju kreće se od jednog do nekoliko dolara, što vam može doneti milionsku zaradu. Potrebno je samo da steknete korisna znanja i postanete deo razvojnog tima velikih kompanija ili započnete svoju samostalnu uspešnu karijeru Android developera.

Izvor: b92.net

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme - magazin novog vremena, vremena koje tek dolazi...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *