Gdje se nalazi spisak sa imenima ubijene djece opkoljenog Sarajeva?

Kada se na na najpopularnijem pretraživaču ukucaju riječi ‚‚1602 ubijene sarajevske djece“, Gugl daje hiljade rezultata, ali ni u jednom od objavljenih tekstova ne postoji verifikovani spisak ubijene djece.

Predrag Blagovčanin u autorskom tekstu ‚‚Mladić je monstrum kojeg se Srbi moraju stidjeti“ (tekst je objavljen na portalu Tačno (net) 22.11.2017. godine u 15.40) kaže: ‚‚Pravda za žrtve Srebrenice, Prijedora, Sarajeva i hiljadu petsto djece ubijene u ovom gradu ne postoji niti se na bilo koji način tragedija i bol mogu kompenzirati…”

Ovom prilikom naglašavam dio njegove izjave : ‚‚..Sarajeva i hiljadu petsto ubijene djece u ovom gradu…”

Gospodin Blagovčanin je više puta u javnim nastupima iznio ovu infromaciju o ratnom zločinu nad djecom Sarajeva, a ja pretpostavljam da on ima detaljne podatke o zločinima nad sarajevskim mališanima i određeni izvor.

Sve to me je to ponukalo da uputim sljedeću javnu molbu autoru.

Molim Predraga Blagovčanina da mi u razumnom roku dostavi spisak sa imenima 1.602 ubijene sarajevske djece. Želim da 1.602 dana na svom fejsbuk-profilu svakodnevno objavim po jedno ime nastradalog mališana i da se kao Srbin izvinim za zločin učinjen nad djecom opkoljenog Sarajeva. To bi bio moj lični doprinos javnom priznavanju te tragedije i potez kojim bi javno izrazio saučešće porodicama nastradale djece, kao i osuda zločina nad nevinim žrtvama.

Za kontakt može da posluži moj profil na Fejsbuku.

Dušan Šehovac

Magazin Vrijeme se ograđuje od tekstova koji se objavljuju u rubrici ‚‚Kolumne”, jer oni ne moraju nužno da odražavaju stavove redakcije ovog portala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *