Cirkus sa pištaljkama na 22. Skupštini RS

Nakon što niti jedan prijedlog poslanika opozicije nije usvojen, odlučili su svoje negodovanje pokazati tako što će duvati u pištaljke i tako ometati normalan rad Skupštine.

Nijedan prijedlog poslanika opozicije za dopunu dnevnog reda 22. redovne sjednice Narodne skupštine RS, koja je danas počela u Banjoj Luci, nije usvojen.

– Džaba je vama govoriti i tražiti da se ponašate u skladu sa poslovnikom i zakonom. Džaba se pozivatii na sva akta i na sve dokumente. Džaba je s vama razgovarati kada smatrate da je vaša mjera broj ruku, a većinu imate zahvaljujući onima koji su stekli veoma zanimljiv nadimak u protekle tri godine. Nećemo raspravljati, ali nećemo izaći iz sale. Otpor ćemo pokazati – rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Potom su se poslanici opozicije uputili na mjesto na kojem se nalazi skkupštinskom rukovodstvo i pištaljkama ometajući rad, iskazali svoje negodovanje.

Nakon pauze, poslanici su glasali za udaljavanje opozicije iz sale, za šta je glasalo 44 poslanika, a niko nije bio protiv ni uzdržan. I tokom glasanja, poslanici opozicije su duvali u pištaljke, a neki od njih su čak i sjeli za sto predsjedavajućih.

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme

Magazin Vrijeme - magazin novog vremena, vremena koje tek dolazi...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *